Hoe het begon

Het verhaal van Lennart Bak (Oprichter Hòfi Chikí)

Juni 2016 was de warmste juni in ruim een eeuw in Nederland. Door de enorme hitte in de stad I got motivated in het vergroenen van steden om stedelijke opwarming tegen te gaan. Ik kwam op het spoor van interessante voorbeelden van herbebossing, ik zag de TED-talk van Shubhendu Sharma en raakte enorm enthousiast over deze aanpak.

Nadat het eerste Tiny Forest in Nederland door IVN in samenwerking met Shubendu Sharma was geplant kwam er een stroom aan Tiny Forest projecten op gang. Dit heeft mij enorm geïnspireerd en laten zien dat de methode kopieerbaar is.

“Het is heel belangrijk om te werken aan educatie van jongeren en het bewustzijn over Natuur en Milieu te vergroten. Daarom hebben we Hòfi Chikí opgericht”

Tiny Forests op Curaçao

Toen ik in 2018 naar Curaçao verhuisde wilde ik deze beweging van Tiny Forests ook heel graag op Curaçao en de overige Antillen van de grond krijgen. En ben ik aan het werk gegaan om dit te doen slagen. Herbebossing is een enorm belangrijk onderwerp omdat er sprake is van continue (illegale)kap van inheems bos, en omdat weinig waardering voor de eigen natuur. Dit terwijl meer bos een enorme positieve invloed kan hebben op het leefklimaat en waterhuishouding.

We horen graag van je!

14 + 8 =

Stichting Hòfi Chikí

+316 1 330 2766

+599 9 528 1964
hofichiki@outlook.com

Foto: Mohamed Osama