Terug naar nieuwsoverzicht

Leerlingen op ontdekkingstocht in Hofi Chiki

1 Mar 2022 | Uncategorized

Waar eerst een kaal stuk grond lag, hoor je nu de wind door de bladeren ritselen en zie je vlindertjes voorbij fladderen. Op het terrein van basisschool Klein College Curaçao staan inmiddels zo’n 480 inheemse struiken, heesters en bomen die het allereerste Tiny Forest van het eiland vormen.

De 41 verschillende soorten variëren van bekende veel voorkomende soorten tot uiterst zeldzame. Niet alleen goed voor de biodiversiteit, maar ook positief voor de leerlingen.

Een groene leeromgeving doet wonderen voor de gezondheid, het concentratievermogen en de prestaties van kinderen. De school verzorgt dan ook regelmatig natuuronderwijs, waarbij de leerlingen leren in en over hun eigen Tiny Forest of ‘Hòfi Chikí’. Waarom is herbebossing zo belangrijk? En hoe zorg je voor een gezonde bodem? De kinderen van basisschool Klein College Curaçao kregen hierover een natuurles van juf Mariska.

Na de uitleg ging de groep zelf op onderzoek in de Hòfi Chikí. Zij zochten naar de mooiste blaadjes, telden het aantal bomen en gingen met een bakje en lepel in de aanslag op zoek naar bodemdiertjes. Ook hielpen ze de grond een handje door die te bedekken met eigen meegebrachte bladeren. Goed voor de bodem en een leuke en leerzame activiteit voor de kinderen!