Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief – Begin van tweede Tiny Forest is er!

13 May 2022 | Uncategorized

In deze tweede nieuwsbrief presenteren we met veel plezier alle nieuwtjes en updates. Zo kun je lezen over het bezoek van Jandino Asporaat aan ons hofje op Klein College en de UNESCO status van Tiny Forests.

In de vorige nieuwsbrief maakten we bekend dat er plannen zijn voor een tweede Tiny Forest. Inmiddels zijn we achter de schermen al druk bezig met de voorbereidingen. Zoals te zien op de foto’s hiernaast worden op dit moment alle boompjes gekweekt die straks een weelderig bos moeten gaan vormen. Nos ta bai pe! We gaan ervoor! ūüĆ≥ūüĆīūüĆ≥¬†

Trees for All helpt de eilanden vergroenen

Trees For All draagt met een mooi bedrag van ‚ā¨5.000 bij aan de aanplanting van ons volgende Tiny Forest. We zijn ontzettend blij met deze kickstart! Als kers op de taart bracht Joly Bogers, relatiemanager bij Trees For All, tijdens haar vakantie een bezoekje aan onze¬†H√≤fi Chik√≠. Hopi bon!¬†

Het leven onder de grond…

Wat leeft er allemaal onder de grond van ons Tiny Forest en wat betekent dat?¬†Tiarah de Doelder, gespecialiseerd in ecologisch onderzoek, ontdekte dat het bodemleven¬†uit een groot aantal bacteriesoorten bestaat. Dat is geweldig! Maar nog meer micro-organismen, zoals schimmels en nematoden, zouden beter zijn. Hoe krijgen we dit voor elkaar¬†ūüßź?

Vanwege het droge klimaat van Curaçao moet de grond constant bedekt zijn met organisch materiaal (mulch) om die van voedingsstoffen te voorzien en te beschermen tegen zon en wind. We organiseren binnenkort een mulchdag om hierbij te helpen!

Compenseer je Co2 uitstoot, plant een boom

De grote vakantie komt er aan en dat betekent voor veel mensen dat ze op reis gaan. De Co2 uitstoot van je reis kan je compenseren via Hòfi Chikí. Met jouw donatie planten wij een boom in ons volgende Tiny Forest.

Een bakkie met… Jandino Asporaat!

Het was een gezellige ochtend met deze komiek van Curaçaose bodem! We hebben het natuurlijk over Jandino die onze Hòfi Chikí kwam bewonderen. Onder genot van een kop koffie hebben we onze dromen en ambities besproken. Mooi om te zien dat we op een lijn zitten als het gaat om promoten van de natuur op Curaçao en het stimuleren van natuurbeleving. Wij komen dan ook graag een keer langs op Hòfi Mango.

H√≤fi Chik√≠’s¬†nieuwe projectco√∂rdinator: Paul de Dooij!

‚ÄúAls zoon van een boswachter is mij de passie voor natuur met de paplepel ingegoten. Ik vond en vind het heerlijk om door de bossen te struinen, eerst in Nederland en nu op Cura√ßao. Zowel met mijn studie als mijn werk heb ik de nodige ervaring en expertise opgedaan over het betrekken van mensen bij de natuur. Ook heb ik in Nederland verschillende Tiny Forests geco√∂rdineerd namens IVN Natuureducatie. Voor H√≤fi Chik√≠ hoop ik op Cura√ßao bij te dragen aan de realisatie van vele Tiny Forests!‚ÄĚ

Fondsenwerver gezocht!

Wil jij net als Paul ons team komen versterken? Hòfi Chikí groeit! Wij werken volledig met vrijwilligers en zijn voor de uitvoering van projecten afhankelijk van fondsenwerving. Ben jij onze nieuwe fondsenwerver? Lees hier verder. 

Tiny Forest krijgt UNESCO status

Super! UNESCO Green Citizens heeft de Tiny Forest-plantmethode geselecteerd als een innovatief project met een grote impact dat de potentie heeft om wereldwijd opgeschaald te worden. Dit alles dankzij de inzet van IVN Natuureducatie. Stichting Hòfi Chikí staat klaar om op onze eilanden invulling te geven aan die Internationale ambitie.