Start een Tiny Forest

in samenwerking met Hofi Chiki

Do you want to plant a Tiny Forest and work towards a greener Dutch Caribbean?

VOOR SCHOLEN

VOOR BEDRIJVEN

VOOR GRONDBEZITTERS

VOOR SCHOLEN

Het planten van Tiny Forests* bij scholen is een van onze belangrijkste doelstellingen. Want met onze Tiny Forests op scholen willen we de jeugd laten kennis maken met de natuur.

Het stukje land waar het bos op groeit ligt naast de school en vormt zo een integraal onderdeel van het educatieve Natuur en Milieu Educatieprogramma van de school. Het Tiny Forest is onderdeel van het onderwijs curriculum van de school en onderdeel van de buitenlessen en een speelplek voor de kinderen. Voor de kinderen is lesmateriaal ontwikkeld wat ze stimuleert het Tiny Forest te ontdekken.

Wij begeleiden samen met een van de medewerkers van school het hele project. We onderzoeken de locatie, schrijven een plan, doen een fondsenaanvraag indien nodig en planten samen met de kinderen en de ouders de bomen.

Belangrijk is dat je expliciet toestemming hebt van de grondeigenaar om een Tiny Forest te planten en het Tiny Forest minimaal 15 jaar mag blijven staan.
Het Tiny Forest moet onderdeel zijn van het onderwijs curriculum van de school
Ook moet het jonge bos tot 3 jaar na de aanplant regelmatig verzorgd worden en water krijgen.

*Noot: Een Tiny Forest is geen voedselbos. Aanvragen voor de aanleg van voedselbossen nemen we niet in behandeling.

VOOR BEDRIJVEN

Wil jij van jouw bedrijf een groene, inspirerende werkplek maken, die zorgt voor trots, werkplezier en meer creativiteit bij medewerkers? Die bijdraagt aan een groen imago en die de biodiversiteit stimuleert, verkoeling biedt op warme dagen, water bergt bij overvloedige regenval en CO2 opslaat? Plant dan, samen met de medewerkers, een Tiny Forest* met buitenwerkplek op jouw eigen bedrijfsterrein!

Heeft jouw bedrijf een stuk grond van minimaal 150m2 beschikbaar voor jouw Tiny Forest? Het gaat om eigen grond of grond waarvoor de toestemming (zwart-op-wit) al rond is.

Belangrijk is dat het Tiny Forest minimaal 15 jaar mag blijven staan. Ook moet het jonge bos tot 3 jaar na de aanplant regelmatig verzorgd worden en water krijgen.

De kosten voor de uitvoering van een project van 200m2 -met een looptijd van 3 jaar- zijn afhankelijk van de locatie en de grond ongeveer fl 49.500,-

*Noot: Een Tiny Forest is geen voedselbos. Aanvragen voor de aanleg van voedselbossen nemen we niet in behandeling.

VOOR GRONDBEZITTERS (tuineigenaren)

Hofi Chiki wil meer mensen enthousiasmeren en helpen om hun droom te realiseren: een eigen Tiny Forest* in de achtertuin. Het is een Doe-het-zelf project, maar je doet het niet alleen, want wij gaan je helpen.

Een belangrijke voorwaarde om in aanmerking te komen voor onze hulp is wel dat het Tiny Forest een educatie functie heeft voor de buurt. En ook daarvoor ook op vaste tijden opengesteld is.

Heb je een stuk grond van minimaal 100m2 beschikbaar voor jouw Tiny Forest? Het gaat om eigen grond of grond waarvoor de toestemming (zwart-op-wit) al rond is.

* Noot: Een Tiny Forest is geen voedselbos. Aanvragen voor de aanleg van voedselbossen nemen we niet in behandeling.

Ja ik wil graag een Tiny Forest!

Stuur ons een bericht via onderstaand formulier en dan nemen wij contact met je op!

3 + 10 =

Stichting Hofi Chiki

Reinwardtstraat 87b
Amsterdam

+31613302766
+5999 5253854
hofichiki@outlook.com

Foto: Mohamed Osama