Team

Wie zit er achter Hòfi Chikí?

Met trots introduceren wij ons team.
Dit zijn de mensen die zich inzetten voor Hòfi Chikí en onze projecten mogelijk maken

Het team van Hòfi Chikí is een klein gedreven team dat met volle inzet werkt aan een groenere wereld. Het is een Internationaal team met een diverse achtergrond komend uit het bedrijfsleven, onderwijs, not for profit, en wetenschap & onderzoek. De vestigingslocatie van de stichting is strategisch gekozen en ligt in het mooie Amsterdam.

We werken bij de projecten veelal samen met vrijwilligers en docenten om invulling te geven aan educatie en monitoring & onderhoud van de Tiny Forests

Wil jij bij dit team horen en werken aan een groener Dutch Caribbean? Meld je dan nu aan!

HET TEAM

Lennart Bak

Lennart Bak

Founder and director

“Onze missie is om het Tropisch droog woud terug te brengen op de Eilanden. Hòfi Chikí herintroduceert en recreëert deze bossen.”

Cindy Eman

Cindy Eman

Volunteer Monitoring

“Ik was betrokken bij de Tiny Forest, nog voor dat ik wist wat een Tiny forest was! Vanaf het verrzamelen van zaadjes in het veld, tot opkweken en in de grond zetten, natuurlijk wil ik blijven volgen hoe de Tiny Forest zich ontwikkeld.”

Mariska Rijk

Mariska Rijk

Field Organizer

“Alle beetjes helpen als het gaat om herbebossing. Dat vind ik ook zo mooi aan het concept van tiny forests. Je hebt maar een klein stukje land nodig en creëert hiermee toch een heel leefgebied voor dieren én een plek voor mensen om meer in aanraking te komen met de natuur. Ik zet me daarom graag in voor Hòfi Chikí , waarbij ik werk aan het in kaart brengen van de biodiversiteit en aan een lesprogramma voor kinderen.”

Michelle da Costa Gomez

Michelle da Costa Gomez

Photographer & Environmental education

“Natuurfotografie en natuureducatie zijn mijn passie en hiermee kan ik het Tiny Forest initiatief goed ondersteunen. Door inheemse planten in herbebossing te belichten en de waarde ervan voor de natuur en daarmee ons eigen welzijn, werken we aan de creatie van een stuk eigenwaarde en eigen identiteit.”

Nathalie Rietman

Nathalie Rietman

Project manager & fundraiser

“Sinds klein meisje ben ik al gefascineerd door de natuur. Daarom ben ik natuurbescherming gaan studeren in Wageningen. Tiny forests zijn een manier om natuur te creëren en zo over het hele eiland te verspreiden. Mijn droom is de bomen terug te brengen op Aruba”.

Tiarah de Doelder

Tiarah de Doelder

Field Organizer & Soil research

Tiarah is gespecialiseerd in ecologie en bodemmicrobiologie. Met een achtergrond in forensisch laboratoriumonderzoek pakt ze vol passie projecten aan op het gebied van bodem, water en planten. Als toegewijde zelfstandige professional richt ze zich op het transformeren van voedselproductie voor verbeterde voedselzekerheid en neemt ze projecten op het gebied van “wildlife forensics”.

Nadina Galle

Nadina Galle

Projectcoördinator

“Ik bewonder het streven van Hòfi Chikí om Curaçao groener te maken door het creëren van tiny forests. In deze missie kan ik me helemaal vinden. Ik zet me met veel plezier in om met behulp van slimme technieken onze steden te vergroenen, met als doel onze veerkracht en gezondheid te verbeteren. Samenwerken met Hòfi Chikí is voor mij een kans om niet alleen mijn ervaringen te delen, maar ook om actief bij te dragen aan het creëren van groenere en gezondere leefomgevingen hier op Curaçao.”

Kirsten Happel

Kirsten Happel

Webdesigner

“Toen ik gevraagd werd om een website te bouwen voor Hòfi Chikí hoefde ik niet lang te twijfelen. Een mooi en inspirerend doel. We weten allemaal dat het niet goed gaat met het klimaat, en d.m.v. het planten van Tiny Forests draagt Hòfi Chikí haar steentje bij aan een gezonder klimaat”

Linda Kronshorst

Linda Kronshorst

Communicatiespecialist

“Ik ben echt een buitenmens. Ik kan intens genieten van de schoonheid van de natuur en alles wat er leeft, groeit en bloeit. De natuur heeft ons zoveel te bieden en is zo belangrijk voor onze gezondheid. Daar moeten we zuinig op zijn. Vanuit mijn expertise zet ik mij graag in voor meer groen op Curaçao”

IN MEMORIAM

Paul de Dooij

Paul was onze Projectcoördinator op Curaçao. Begin oktober 2023 besloot hij afscheid te nemen van zijn leven op aarde. Als zoon van een boswachter was de passie voor natuur hem met de paplepel ingegoten. Paul vond het heerlijk om door de bossen te struinen. Zowel met zijn studie als zijn werk heeft Paul veel ervaring en expertise opgedaan over het betrekken van mensen bij de natuur. 

Wij hebben in Paul een enthousiaste vrijwilliger verloren. Een medestander in het vergroenen van de Antillen. Maar bovenal zullen we hem missen als mens, vriend, collega en steun en toeverlaat. Vaarwel, Paul!

BOARD

Het bestuur (onbezoldigd) van Hòfi Chikí is als volgt samengesteld

Miranda Zwart

Miranda Zwart

President en fondsenwerver

“In 2020 heb ik het geluk gehad om Hòfi Chikí te mogen bezoeken en ben daar enthousiast geworden over dit kleine maar mooie stukje groen en het gedachtegoed van een tiny forest.

Het concept meer groen op plaatsen waar dat nodig is in combinatie met educatie en het terugbrengen van de originele beplanting spreekt mij zeer aan. Ik zet me daarom graag in om het mooie Curaçao nog een stukje mooier en groener te maken.”

Kim Russel

Kim Russel

Treasurer en fondsenwerving

“Ik ben leerkracht, op Klein College en trots op onze eerste ‘Tiny Forest’ binnen het Caribisch gebied. Kinderen uit de schoolbanken en in de natuur (praktijk), dat is iets waar ik naar streef. Daarom ben ik ook bestuurslid geworden bij Hòfi Chikí.”

Martine Klaassen Bos

Martine Klaassen Bos

Secretaris

Onbekend maakt onbemind. Door kinderen bekend te maken met bomen, planten en de dieren die daarin leven, ervaren ze dat het fijn is om een groene speel- en leerplek te hebben. Dat gun ik elk kind. De Tiny Forests passen perfect bij het doel om een klein stukje natuur naar de kinderen te brengen. Daarvoor is nog veel werk voor te verzetten en daar help ik graag bij, want: Kinderen zijn de start van een groene toekomst!

AMBASSADEURS

Prof. Dr. Rolf PM Bak

Prof. Dr. Rolf PM Bak

Volunteer

Bioloog, specialist lange termijn ontwikkelingen in levensgemeenschappen en onderscheiden met de ISRS Award en de Cola Debrot prijs, concludeert dat
we rond Curaçao boven en onder water eenzelfde ontwikkeling zien. De natuurlijke begroeiing staat onder druk. De koraalbedekking rond Curaçao is sinds 1973 afgenomen van 45 naar 15%. Bovenwater zien we een soortgelijke ontwikkeling. De natuurlijke begroeiing verandert en neemt af. De Tiny Forests van Hòfi Chikí zijn een heel mooie manier om de natuurlijke begroeiing terug te brengen en te werken aan educatie.

Marlies Hooiveld

Marlies Hooiveld

Volunteer

“Al van kinds af aan ben ik geïnteresseerd in het milieu en natuurbehoud. We leven in een tijd dat inmiddels iedereen zich bewuster wordt dat we goed voor onze aarde moeten zorgen.

Ik ben blij en dankbaar ambassadeur van Hòfi Chikí te zijn. Hen te steunen bij het planten van tiny forests in stedelijke gebieden en zo bij te dragen aan voor herstel van natuur en biodiversiteit.”

Tiny Forest Klein College

Foto: Stefan van Schotbruggen

We horen graag van je!

9 + 14 =

Stichting Hòfi Chikí

+316 1 330 2766

+599 9 528 1964
hofichiki@outlook.com