Waarom?

Waarom plant Hòfi Chikí Tiny Forests?

Het planten van Tiny Forests voor educatie en versterking van de biodiversiteit is onze missie. Door het planten van zoveel mogelijk Tiny Forests (op scholen) willen we de jeugd laten kennis maken met de eigen natuur.

Educatieve functie

Tiny forests hebben een Educatieve functie. Het bos brengt de natuurbeleving voor kinderen dichterbij. Een Tiny Forest prikkelt de nieuwsgierigheid van kinderen en geeft kinderen de kans om de natuur in de eigen leefomgeving te ontdekken en daarover te leren.

Ecologische functie

Tiny Forests stimuleren de Biodiversiteit: Een Tiny Forest bestaat uit veel verschillende soorten bomen en planten. Deze bomen trekken weer insecten en vogels aan. Die de bloemen bevruchten en vruchten eten. En zo verspreiden zaden zich over een groter gebied.

De aanleg van Tiny Forests vergroot de Waterbergingscapaciteit belangrijk op een eiland waar tropische buien in korte tijd veel regen laten vallen. Tiny Forests verbeteren de Luchtkwaliteit. De bossen gaan Hittestress tegen, en dat is belangrijk want ook in het Caribisch gebied wordt het steeds warmer.

Foto: Michelle da Costa

We horen graag van je!

7 + 7 =

Stichting Hòfi Chikí

+316 1 330 2766

+599 9 528 1964
hofichiki@outlook.com

Foto: Michelle da Costa